Benim Blog

Bir başka WordPress sitesi

OfficeWindows

Office Outlook Ost Problemi

IT dünyasında sıklıkla karşınıza çıkan hatalardan olan OST problemi aslında çözümü kolay ancak biraz tepki çeken süreçler içerir. Başlangıçta Scanpst ile onarmayla başlayan süreç daha sonra outlook profili yenilenmeyle son bulur. Burada kullanıcılardan duyacağınız farklı tepkilerde işin süsü. Buna örnek olarak “maillerim geri gelecek mi” sorusuna genelde “belki” veya “kısmet” gibi gerilimli sözcüklerle cevap vermiyor değiliz. Tabi bu işin şaka kısmı.

Online platformların artmasıyla pst hataları artık günümüzde sorun olmaktan çıktı. Ancak nasıl oluyorsa Microsoft buna çok feci takıntılı. Bazı durumlarda tüm profili de silmiş olsanız Outlook ısrarla size olmayan ost dosyasını rapair etmenizi isteyebilir. Yeni profil oluşturduğunuzda dahi “Errors have been detected in the file” hatasından kurtulamayabilirsiniz. Bu kısımda kayıt defteri üzerinden hızlı çözüm sağlanabilir.

Windows menü – Run kısmından regedit yazarak Registry Editor açınız.

Regedit ekranından “Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Outlook\PST” dizinine geliniz. (Office 2013 için 15.0, 2016 için 16.0, 2019 için 17.0 dizinini kullanabilirsiniz)

En altta bulunan “PromptRepair” key ister silebilir, isterseniz göründüğü gibi “0” yapabilirsiniz. Sonrasında Scanpst ekranının sürekli çıkmasından kurtulmuş olacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir